Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosbars doppade i mörk choklad med dulce de leche

Kokos och kola är en ljuvlig ­kombination och dessa hemma­gjorda Bounty blir absolut en hit!

Kokosbars doppade i mörk choklad med dulce de leche
Kokosbars doppade i mörk choklad med dulce de leche
Kokosbars doppade i mörk choklad med dulce de leche
Recept på hemmagjorda Bounty. Foto: Charlie Bennett

Ingredienser

  • 3 mskkokosolja
  • 1 burkdulce de leche- (397 g)
  • 5 dlriven kokos
  • 0,5 tsksalt
  • 300 gmörk choklad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Smält kokosoljan och låt den svalna. Blanda oljan med dulce de leche, kokos och salt och låt stå och svälla i ca 30 min. 

  2. Tryck ut smeten i ­rektangulära silikon­formar eller tryck med händerna till bars och lägg dem på bakplåtspapper. Ställ in i frysen i ca 3 tim.

  3. Hacka chokladen. Smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa barsen i chokladen. Låt stelna.

  4. Ringla resterande choklad på barsen och toppa med flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

7 recept på hemgjort påskgodis