Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Alla sorters ägg hör påsken till, här en ljuvlig variant som påminner om Bounty. Barnsligt goda små munsbitar som är enkla att göra. Godiset doppas i choklad.
Blanda ihop smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde till en smet. Låt smeten stå i kylskåp i 30 min.
Rulla smeten till små ägg och lägg dem på en skärbräda. Låt dem stå i frysen i 30–60 min.
Smält den mörka chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad. Doppa äggen i chokladen och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.
Smält den vita chokladen och ringla den över äggen. Använd en tändsticka för att dra chokladen så den blir marmorerad. Förvara kokosäggen i en burk med tättslutande lock i kylskåp.