Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokosägg med choklad

Alla sorters ägg hör påsken till, här en ljuvlig variant som påminner om Bounty. Barnsligt goda små munsbitar som är enkla att göra. Godiset doppas i choklad.

Kokosägg med choklad
Kokosägg med choklad
Kokosägg med choklad
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 50 gsmör- smält
  • 3 dlriven kokos
  • 2 dlflorsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlvispgrädde

Garnering

  • 150 gmörk choklad
  • 50 gvit choklad

Gör så här

  1. Blanda ihop smör, kokos, flor­socker, vaniljsocker och vispgrädde till en smet. Låt smeten stå i kylskåp i 30 min.

  2. Rulla smeten till små ägg och lägg dem på en skärbräda. Låt dem stå i frysen i 30–60 min.

  3. Smält den mörka chokladen i en skål i mikron eller över vattenbad. Doppa äggen i chokladen och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.

  4. Smält den vita chokladen och ringla den över äggen. Använd en tändsticka för att dra chokladen så den blir marmorerad. Förvara kokos­äggen i en burk med tättslutande lock i kylskåp.

Vad tyckte du om receptet?