Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härligt smarriga bullar med kokos och sötsyrliga tranbär.
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt lite av mjölken och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av mjölken, ägg och det mesta av mjölet. Dela smöret i bitar och tillsätt det tillsammans med socker och hjorthornssalt. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
Blanda smör, kokosflingor och socker till en fyllning. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje till en degplatta. Fördela och bred ut fyllningen på dem. Strö på tranbären. Rulla ihop degplattorna hårt och skär varje i 24 bitar. Lägg bullarna i bakformar på en plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i 225 grader i ca 8 minuter.
Recept från Mitt kök