Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokos- och tranbärsbullar



Härligt smarriga bullar med kokos och sötsyrliga tranbär.

Kokos- och tranbärsbullar


Kokos- och tranbärsbullar


Kokos- och tranbärsbullar


ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 50 gjäst för söta degar
  • 4 dlmjölk
  • 2ägg
  • 13 dlvetemjöl- ca
  • 200 gsmör- rumstempererat
  • 4 mskströsocker
  • 1,5 tskhjorthornssalt
  • 200 gsmör
  • 3 dlkokosflingor
  • 3 dlströsocker
  • 3 dltranbär- torkade (finns i de flesta butiker)
  • 1ägg- till pensling

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt lite av mjölken och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av mjölken, ägg och det mesta av mjölet. Dela smöret i bitar och tillsätt det tillsammans med socker och hjorthornssalt. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.

  2. Blanda smör, kokosflingor och socker till en fyllning. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje till en degplatta. Fördela och bred ut fyllningen på dem. Strö på tranbären. Rulla ihop degplattorna hårt och skär varje i 24 bitar. Lägg bullarna i bakformar på en plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter.

  3. Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i 225 grader i ca 8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök