Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokos- och limesorbet

Sött, syrligt och garanterat svalkande.

Kokos- och limesorbet
Kokos- och limesorbet
Kokos- och limesorbet

Sockerlag

  • 2,5 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 0,5 dlglykos- eller honung

Sorbet

  • 1,5gelatinblad
  • 400 gkokosmjölk- (1 burk)
  • 3lime- pressad saft + 1 tsk rivet skal
  • 1 dlvatten

Gör så här

  1. Sockerlag: Koka upp socker, vatten och glykos i en kastrull.

  2. Sorbet: Lägg gelatinet i skål med kallt vatten ca 5 min. Blanda sockerlag, kokosmjölk, limesaft, limeskal och vatten. Värm försiktigt tills kokosmjölken smält.

  3. Lyft upp gelatinet och smält det under omrörning i kokosmjölken på svag värme. Låt kallna. Kör smeten i glassmaskin ca 20 min. Lägg över i en form med lock och ställ in i frysen minst 4 timmar.

Vad tyckte du om receptet?