Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En flirt med tropisk sommar är denna långpannekaka med kokos, krämigt chokladtäcke och pigg frukt. Kakan går utmärkt att frysa in – både med eller utan chokladglasyr.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner yoghurt, smält smör samt skal och saft från limen. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta i smeten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt över pannan.
Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.
Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad. Rör om tills chokladen smält och låt glasyren svalna något. Bred ut glasyren över kakan och skär den i mindre bitar. Servera med finhackade exotiska frukter, exempelvis ananas, physalis eller kiwi.
Recept från Mitt kök