Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktig sommarkaka som tillsammans med kokossyrupen blir en passande dessert. Du kan även servera kakan utan syrupen. Här har vi använt oss av körsbär, men bigarråer eller klarbär smakar lika bra i kakan.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp i någon minut. Smält smöret och häll på vattnet. Häll blandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Smörj en sockerkaksform och ströa kanterna med kokos. Täck formens botten med körsbär eller bigarråer.
Häll på hälften av sockerkakssmeten och strö sedan resten av bären jämt över formen. Häll på resten av smeten och ställ in kakan i ugnens nedre del. Grädda i cirka 50 minuter eller tills kakan släpper från kanterna och känns torr när du sticker en baksticka i den. Ta ut kakan, vänd den upp och ned på en skärbräda med bakplåtspapper och låt svalna under formen.
Koka upp socker, vatten och kokos samt eventuell kokoslikör. Låt koka i cirka 3 minuter och ställ sedan åt sidan för att svalna. Sila av syrupen och krama gärna ur kokosen ordentligt så att du får ut all smak och vätska ur den. Ringla syrupen över kakan så att den dränks in ordentligt. Servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Recept från Mitt kök