Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokos- och ­kolatårta

Tårta för oss som älskar sött! Gör gärna kolakrämen dagen innan så hinner den svalna ordentligt.

Kokos- och ­kolatårta
Kokos- och ­kolatårta
Kokos- och ­kolatårta
PHOTOGRAPHER: ASA DAHLGREN

Ingredienser

  • 6äggvitor
  • 2,25 dlströsocker
  • 1 mskbakpulver
  • 3 mskvetemjöl
  • 2 dlkokosflingor

Kolakräm

  • 4,5 dlvispgrädde
  • 3 dlströsocker
  • 1,5 dlsirap- ljus
  • 100 gmargarin- eller smör
  • 2 tskvaniljsocker

Topping

  • 5 dlvispgrädde
  • 250 ghallon- färska eller frysta
  • myntablad

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna hårt i en bunke. Tillsätt sockret och vispa lite till.

  2. Blanda bakpulver, vetemjöl och kokosflingor i en djup tallrik. Tillsätt blandningen till de vispade vitorna och blanda försiktigt.

  3. Bred ut marängsmeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, cirka 24 cm i diameter.

  4. Grädda tårtbottnen i 175 grader i 30 minuter. Om bottnen får för mycket färg - täck med ett bakplåtspapper. Låt den svalna och lossa den därefter från formen.

  5. Blanda vispgrädde, socker och ljus sirap i en kastrull. Koka kolakrämen på ganska hög värme under omrörning tills den är tjock, det tar 45-50 minuter.

  6. Tillsätt margarin eller smör i klickar och vaniljsocker. Låt kolakrämen kallna, gärna i kylskåpet.

  7. Bred kolakrämen på tårtbottnen. Vispa grädden och bred den ovanpå. Garnera med mycket hallon och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök