Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tårta för oss som älskar sött! Gör gärna kolakrämen dagen innan så hinner den svalna ordentligt.
Vispa äggvitorna hårt i en bunke. Tillsätt sockret och vispa lite till.
Blanda bakpulver, vetemjöl och kokosflingor i en djup tallrik. Tillsätt blandningen till de vispade vitorna och blanda försiktigt.
Bred ut marängsmeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
Grädda tårtbottnen i 175 grader i 30 minuter. Om bottnen får för mycket färg - täck med ett bakplåtspapper. Låt den svalna och lossa den därefter från formen.
Blanda vispgrädde, socker och ljus sirap i en kastrull. Koka kolakrämen på ganska hög värme under omrörning tills den är tjock, det tar 45-50 minuter.
Tillsätt margarin eller smör i klickar och vaniljsocker. Låt kolakrämen kallna, gärna i kylskåpet.
Bred kolakrämen på tårtbottnen. Vispa grädden och bred den ovanpå. Garnera med mycket hallon och mynta.
Recept från Mitt kök