Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokos- och currystekt blomkål

Även om det är riktigt gott med just blomkål och vitkål så kan du använda andra grönsaker som du har hemma. Alice Brax vänner i Västerås, som bjudit henne på den här rätten, använder gärna kravmärkta råvaror så långt det finns att få tag på.

Kokos- och currystekt blomkålKokos- och currystekt blomkålKokos- och currystekt blomkål

Ingredienser

  • 300 gblomkålsbuketter- (ca 500 g hel blomkål)
  • 300 gvitkål
  • 1 tsksalt
  • 3 tskcurry
  • 4 mskkokos- riven
  • 1 mskrapsolja

GURKSÅS

  • 1gurka
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 1 pktsnabbråris- bulgur eller couscous

Gör så här

  1. Dela blomkålshuvudet i buketter och koka dem 3 min i saltat vatten. Strimla vitkålen fint.

  2. Stek kokos och curry i olja på medelvärme under omrörning, tills kokosen blir gyllenbrun, ca 2 min. Lägg i blomkål och vitkål och stek ytterligare 4–5 min. Rör då och då.

  3. Finhacka gurka och blanda med yoghurt och salt.

  4. Servera currygrönsakerna med gurksås och råris.

Vad tyckte du om receptet?