Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokos– och chokladtryffelpaj

En ljuvlig LCHF-kaka med extra allt. Kanske att fira födelsedagsbarnet med? Kokoschips finns numera i välsorterade livsmedelsbutiker.

Kokos– och chokladtryffelpaj
Kokos– och chokladtryffelpaj
Kokos– och chokladtryffelpaj
Wolfgang Kleinschmidt

Pajbotten

  • 40 gsmör
  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 1 dlkokos- riven
  • evDansukker Steviasocker- 2 msk
  • smör- till formen

Fyllning

  • 2ägg
  • 1 dlkokosmjölk- det fasta lagret
  • evDansukker Steviasocker- 2 msk
  • 2 mskkakao
  • 2 krmvaniljpulver
  • 50 gmörk choklad- minst 70 % kakaohalt

Chokladglasyr

  • 100 gmörk choklad- minst 70 % kakaohalt
  • 1 dlvispgrädde

Till garnering

  • 0,5 dlkokoschips

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till pajbotten.

  3. Smörj och mjöla en form med löstagbar botten, cirka 19–20 cm i diameter, med smör och mandelmjöl.

  4. Bred ut smeten i formen. Grädda mitt i ugnen, cirka 8–10 minuter.

  5. Fyllning: Vispa ihop, ägg, kokosmjölk, stevia, kakao och vanilj.

  6. Hacka och smält chokladen. Rör ner i smeten.

  7. Häll upp smeten i formen. Grädda cirka 20 minuter, tills fyllningen stannat. Låt svalna helt.

  8. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  9. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält.

  10. Garnering: Glasera kakan med chokladglasyren och strö över kokoschips.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök