Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokos- och chokladrulltårta med lime- och smörkräm

Recept på kokos- och chokladrulltårta med lime- och smörkräm. Rulltårtan kan bakas flera veckor innan festen och frysas in. Variera smaken på fyllningen med andra citrusfrukter.

Kokos- och chokladrulltårta med lime- och smörkräm
Kokos- och chokladrulltårta med lime- och smörkräm
Kokos- och chokladrulltårta med lime- och smörkräm
Kokos- och chokladrulle med limekräm Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 3ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,75 dlpotatismjöl
  • 2 mskkakao
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 dlkokos- riven

Kräm

  • 1lime
  • 100 gsmör
  • 2 dlflorsocker
  • 1 krmhushållsfärg- grön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med kokosen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll i smeten.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort det papper som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under en bakduk.

  4. Smörkräm till rulltårta: Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Rör smör och florsocker smidigt. Tillsätt limeskal och limesaft. Färga krämen svagt grön med hushållsfärg.

  5. Bred krämen på kakan och rulla ihop hårt. Förvara kakan kallt till servering.

  6. Rulltårta kan varieras med en mängd olika goda fyllningar, missa till exempel inte vårt recept på rulltårta med hallongrädde eller vår underbara klassiska rulltårta med sylt!

Vad tyckte du om receptet?