Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kokos- & hallonbullar


Riktigt söt kokosfyllning möter lite sötsyrliga hallon och det blir så gott i de här somriga bullarna!

Kokos- & hallonbullar

Kokos- & hallonbullar

Kokos- & hallonbullar

ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 1 pktjäst för söta degar
  • 100 gmargarin- eller smör
  • 3 dlmjölk
  • 0,75 dlsirap- ljus
  • 0,5 tsksalt
  • 1ägg
  • 11 dlvetemjöl- cirka

Fyllning:

  • 200 gmargarin- eller smör
  • 3 dlkokos
  • 3 dlströsocker
  • 2 mskvaniljsocker
  • 6 dlhallon

Pensling:

  • ägg- uppvispat
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm.

  2. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa under bakduk i 30 minuter.

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje till en rektangel som mäter 30 x 40 centimeter.

  4. Blanda margarin eller smör, kokos, socker och vaniljsocker till en bredbar röra. Bred hälften av röran på varje degplatta. Strö på hallon.

  5. Rulla ihop degplattan till en rulltårta. Skär den i 24 jämnstora bitar och lägg dem i bullformar.

  6. Låt bullarna jäsa i cirka 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

  7. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök