Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

"Kok ihop" (norrländsk rotfruktssoppgryta med stekt fläsk)

Kok ihop - recept på norrländsk soppgryta med rotfrukter. Precis så går det till, allt bara kokas ihop tillsammans i samma gryta. Servera grytan med brungräddat knäckebröd och smör.

"Kok ihop" (norrländsk rotfruktssoppgryta med stekt fläsk)
"Kok ihop" (norrländsk rotfruktssoppgryta med stekt fläsk)
"Kok ihop" (norrländsk rotfruktssoppgryta med stekt fläsk)
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 45potatisar- fast sort (ca 300 g)
  • 1kålrotsklyfta- (ca 300 g)
  • 3morötter
  • 1purjolök
  • 500 grimmat bogfläsk- i skivor
  • 2 msksmör
  • 1 lgrönsaksbuljong- (tärning + vatten)
  • 10kryddpepparkorn- hela

Gör så här

  1. Skala rotfrukterna och ansa purjolöken. Skär rotfrukter och purjolök i 3 cm stora bitar.

  2. Bryn fläskskivorna i smör i en stekpanna.

  3. Lägg rotfrukter, purjo och fläsk i en gryta. Häll på skyn som bildats efter stekningen samt buljongen. Tillsätt kryddpepparkorn och låt grytan koka under lock ca 20 min.

  4. Servera gärna med knäcke-bröd och smör till. Ca 450 kcal per portion, 20 g fett, 38 g protein, 28 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?