Recept av Ebru Kelebek
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köfte - små turkiska köttbullar eller köttfärsbiffar som blir extra saftiga med tomatsås. Späd såsen med vatten om den blir för tjock. Det beror på tomaternas saftighet.
Tomatsås: Grovriv tomaterna på rivjärn, mät till ca 4 dl.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i olja 2–3 min. Tillsätt rivna tomater, tomatpuré, paprikapuré och kryddor. Låt såsen koka utan lock 20–25 min.
Turkiska köttbullar: Skala och grovriv löken. Blanda färs, lök och persilja. Tillsätt ägg, ströbröd, tomatpuré, paprikapuré, kryddor och salt och blanda väl.
Forma färsen till små avlånga bullar. Stek dem runt om i olja ca 5 min, så att de får fin färg och är genomstekta. Strö över sumaken och servera med tomatsåsen.
Recept av Ebru Kelebek