Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på köfte, en turkisk färsrätt, här serverad med morotscouscous och tomatsallad. Sätt lite extra smak och färg på couscousen med hjälp av morötter och lite vitlök.
Blanda färsen med spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och riv morötter och vitlök.
Forma färsen till 8 avlånga biffar. Stek eller grilla dem i 1 msk olja ca 6 min runtom.
Fräs morötter och vitlök i 1 msk olja. Tillsätt smulad buljongtärning och 6 dl vatten. Låt koka upp. Tillsätt couscous och låt stå under lock ca 5 min.
Skär tomater och gurka i små bitar. Skala och hacka löken. Hacka hälften av persiljan (spara resten till garnering). Blanda grönsaker, lök och persilja med 1 msk olja ,1 msk vinäger, 1 krm salt och 2 krm peppar.
Servera köften med couscous och sallad. Garnera med persilja.