Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köfte med morotscouscous och tomatsallad

Recept på köfte, en turkisk färsrätt, här serverad med morotscouscous och tomatsallad. Sätt lite extra smak och färg på couscousen med hjälp av morötter och lite vitlök.

Köfte med morotscouscous och tomatsallad
Köfte med morotscouscous och tomatsallad
Köfte med morotscouscous och tomatsallad
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 500 gblandfärs
  • 1 tskspiskummin- mald
  • 2morötter
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 dlcouscous
  • 2hönsbuljongtärning
  • 250 gtomater- gärna i olika färger
  • 1gurka
  • 1rödlök
  • 1 krukapersilja
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och riv morötter och vitlök.

  2. Forma färsen till 8 avlånga biffar. Stek eller grilla dem i 1 msk olja ca 6 min runtom.

  3. Fräs morötter och vitlök i 1 msk olja. Tillsätt smulad buljongtärning och 6 dl vatten. Låt koka upp. Tillsätt couscous och låt stå under lock ca 5 min.

  4. Skär tomater och gurka i små bitar. Skala och hacka löken. Hacka hälften av persiljan (spara resten till garnering). Blanda grönsaker, lök och persilja med 1 msk olja ,1 msk vinäger, 1 krm salt och 2 krm peppar.

  5. Servera köften med couscous och sallad. Garnera med persilja.

Vad tyckte du om receptet?