Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köfte med cacik

Köfte med cacik
Köfte med cacik
Köfte med cacik
FOTOGRAF THOMAS CARLEN

Ingredienser

  • 3 mskskorpsmulor
  • 1 dlvatten
  • 500 gnötfärs- eller lammfärs
  • 1gul lök- riven
  • 1vitlöksklyfta- riven
  • 1ägg
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 krmspiskummin- mald
  • 1 tskpaprikapulver

Cacik

  • 3 dlturkisk yoghurt- 10 %
  • 1gurka- skalad, riven och avrunnen
  • 1 tsksalt
  • 2vitlöksklyftor- rivna
  • 2 mskmynta- färsk, hackad
  • 1 tskcitron- pressad saft
  • 2 tskolivolja

Gör så här

  1. Blanda skorpsmulor och vatten i en bunke och låt det svälla 10 minuter. Tillsätt köttfärs, lök, vitlök, ägg, salt, peppar, spiskummin och paprika. Arbeta samman till en smidig färs.

  2. Forma färsen till avlånga köttbullar. Stek i olja eller grilla dem.

  3. Servera med tomat, rödlök, sallad, feferoni eller grillad pepparfrukt, cacik, ris och friterad potatis.

  4. Blanda yoghurten med gurka, salt, vitlök, mynta, citron och olivolja. Rör om och servera till köfte.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök