Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knyten med sötpotatis och getost

30 min + 20 min i ugn

Sötpotatisknytena är lite pyssliga att göra om du inte är van att jobba med filodeg och fritering. Men var inte rädd för att prova, det är ett bra övningstillfälle.

Knyten med sötpotatis och getostKnyten med sötpotatis och getostKnyten med sötpotatis och getost

Ingredienser

  • 2sötpotatisar
  • 1 msksmör
  • 1 krmspiskummin
  • 1 krmingefära- färsk, riven
  • 100 gchévre
  • 20vårrulledeg- små plattor, ca 8 x 8 cm, eller filodeg
  • 1ägg
  • 5 dlolja- till fritering

Gör så här

  1. Skala, skiva och koka sötpotatisen mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av så att purén inte blir vattnig. Mixa i smöret tills det blir en slät puré.

  2. Krydda med spiskummin och ingefära. Smula getosten grovt och vänd ner i potatispurén.

  3. Pensla vårrulledegen med uppvispat ägg på båda sidor. Det är viktigt för att de senare ska hålla ihop. Fördela purén på plattorna. Tryck ihop till små knyten.

  4. Hetta upp oljan till 180°. Fritera knytena, några åt gången, ca 4 min tills de är gyllenbruna. Låt droppa av på hushållspapper.

Vad tyckte du om receptet?