Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
30 min + 20 min i ugn
Sötpotatisknytena är lite pyssliga att göra om du inte är van att jobba med filodeg och fritering. Men var inte rädd för att prova, det är ett bra övningstillfälle.
Skala, skiva och koka sötpotatisen mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av så att purén inte blir vattnig. Mixa i smöret tills det blir en slät puré.
Krydda med spiskummin och ingefära. Smula getosten grovt och vänd ner i potatispurén.
Pensla vårrulledegen med uppvispat ägg på båda sidor. Det är viktigt för att de senare ska hålla ihop. Fördela purén på plattorna. Tryck ihop till små knyten.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera knytena, några åt gången, ca 4 min tills de är gyllenbruna. Låt droppa av på hushållspapper.