Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knastriga sandwichar med kräftstjärtssallad

Som med alla röror blir även den här godare av att vila minst 30 minuter i kylen. Vårrulledegen kan friteras flera timmar i förväg och förvaras torrt. 

Knastriga sandwichar med kräftstjärtssallad
Knastriga sandwichar med kräftstjärtssallad
Knastriga sandwichar med kräftstjärtssallad

Ingredienser

  • 6vårrulledeg- ark, (12 x 12) cm
  • 1 dlrapsolja

Sallad

  • 1 burkkräftstjärtar- i lag á 170 g
  • 0,5 pktsaffran
  • 0,5 tsksambal oelek
  • 4 mskhellmans majonnäs
  • 2 dlvattenkastanjer- finhackade
  • 1 krmsalt
  • 1 mskdill- hackad

Gör så här

  1. Häll av kräftspadet och finhacka kräftstjärtarna. Krossa saffranet i sambal oelek i en mortel. Blanda med majonnäs.

  2. Blanda vattenkastanjerna och kräftstjärtarna med saffransmajonnäsen. Smaka av med salt och dill.

  3. Skär varje vårrulleark i 4 delar. Värm rapsoljan i en stekpanna och fritera bladen krispiga på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Fördela kräftsalladen på 12 blad och lägg sedan på de resterande bladen.

Vad tyckte du om receptet?