Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knaprigt och gott fröknäcke - enkelt att baka

Recept på hembakat fröknäcke. Så goda och knapriga knäckebröd som går utmärkt att baka i förväg och förvara torrt. Bröden passar till både dessertost och sill.

Knaprigt och gott fröknäcke - enkelt att bakaKnaprigt och gott fröknäcke - enkelt att bakaKnaprigt och gott fröknäcke - enkelt att baka
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 2 dlmajsmjöl
  • 0,75 dlsolrosfrön
  • 0,5 dllinfrön
  • 0,5 dlsesamfrön
  • 0,5 dlpumpakärnor- eller melonkärnor
  • 2,5 dlvatten- kokande
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Sätt en plastpåse på en hand och platta till smeten. Den ska bli så tunn som möjligt över hela plåten.

  3. Strö över flingsaltet och skär ett rutmönster över smeten.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen 55–60 min. Ta ut och låt svalna. Skär ut bitar utifrån de redan skurna spåren eller bryt i bitar. Servera med ost och marmelad.

Vad tyckte du om receptet?