Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knaprigt grahamsknäcke

Ju tunnare du kavlar degen, desto knaprigare blir detta milda och goda tunnbröd med grahamsmjöl.

Knaprigt grahamsknäckeKnaprigt grahamsknäckeKnaprigt grahamsknäcke
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 10 gjäst
  • 2,5 dlmjölk- kylskåpskall
  • 2 tsksmör
  • 1 mskfarinsocker
  • 1 tsksalt
  • 5 dlvetemjöl
  • 1 dlgrahamsmjöl

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till en deg, den behöver bara precis gå ihop. Täck degen med plastfolie och låt den jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Placera en baksten eller ugnsplåt i mitten av ugnen.

  2. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 8 delar. Kavla varje bit till en kaka, 12 mm tunn. Avsluta med kruskavel, eller nagga brödet med en gaffel.

  3. Grädda kakorna i omgångar direkt på den varma bakstenen eller plåten, i ca 3 min. Kakorna ska få lite färg. Låt dem svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?