Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knapriga kardemummakakor

Det blir många kakor av denna sats, men de håller sig ca 2 veckor i burk med lock. Om de inte går åt tidigare; de har en viss nonstopkaraktär.

Knapriga kardemummakakorKnapriga kardemummakakorKnapriga kardemummakakor

Ingredienser

  • 1 mskkardemumma- hel
  • 200 gsmör
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 tskbikarbonat

Gör så här

  1. Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat.

  2. Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme.

  3. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 7–8 min, lossa från plåten och låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?