Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knapriga fullkornsgrissini

Dessa lite nyttigare brödpinnar är lätta att baka och håller sig några veckor om de förvaras torrt. De är dessutom prisvärda att baka själv. Liknande köpta har oftast ett kilopris på mer än 300 kr.

Knapriga fullkornsgrissiniKnapriga fullkornsgrissiniKnapriga fullkornsgrissini

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 3 dlvatten
  • 0,5 dlrapsolja
  • 1 msksalt
  • 1 mskhonung
  • 1ägg
  • 1 dlfrön- pumpa-, solros- och sesam
  • 5 dlgrahamsmjöl
  • 5 dlvetemjöl

Pensling

  • 1ägg
  • 1 dlsesamfrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och rör om med trägaffel.

  2. Tillsätt rapsolja, salt, honung, ägg, frön och grahamsmjöl. Rör ner vetemjölet lite i taget. Degen ska bli ganska fast. Låt jäsa ca 40 min under bakduk.

  3. Sätt ugnen på 175°. Arbeta degen smidig på bakbordet. Dela degen i fyra delar. Forma varje del till en längd som i sin tur delas i 15 lika stora bitar.

  4. Rulla bitarna till stänger och lägg dem på bakplåtspapper. Låt jäsa ca 15 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt svalna på galler utan bakduk. Förvara bröden luftigt, stående i burk utan lock.

Vad tyckte du om receptet?