Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knapriga cookies med pekannötter

Cookies och ett glas iskall mjölk, finns det något bättre? Fikon är en delikat smakkompis till mörk choklad.

Knapriga cookies med pekannötter
Knapriga cookies med pekannötter
Knapriga cookies med pekannötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gchoklad- mörk (64–70 %) eller chokladknappar
  • 75 gpekannötter
  • 50 gsalta mandlar
  • 8fikon- torkade
  • 225 gsmör- mjukt
  • 2,5 dlmuscovadosocker- eller råsocker
  • 2 dlströsocker
  • 2ägg
  • 1 tskvaniljsocker
  • 6 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 1 tskbakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och nötterna. Klipp bort den hårda kvisten på fikonen och skär dem i små bitar.

  2. Rör ihop smör, muscavado- eller råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.

  3. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i ägg- smeten. Vänd i choklad och nötter men spara cirka 1⁄

  4. Dela degen i 25 bitar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem något. Tryck ner resten av chokladen och nötterna i kakorna.

  5. Grädda i ugnen i 12–15 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök