Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knaperstekta broccolibuketter med citron- och parmesancrème

Recept på knaperstekta broccolibuketter. Parmesan och kål är en fin kombination, så dippa den krispiga broccolin i crèmen och njut!

Knaperstekta broccolibuketter med citron- och parmesancrèmeKnaperstekta broccolibuketter med citron- och parmesancrèmeKnaperstekta broccolibuketter med citron- och parmesancrème
Recept på Knaperstekta broccolibuketter med citron- och parmesancrème Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • 2broccolistånd- (à 250 g)
  • 3 mskolivolja
  • 1 tskchiliflakes
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,5citron- rivet skal
  • 2 mskcitron- pressad

Citron- och parmesancrème

  • 1vitlöksklyfta
  • 1ägg
  • 1 mskvitvinsvinäger
  • 1 mskdijonsenap
  • 0,5citron- rivet skal
  • 2 mskcitron- pressad
  • 2,5 dlrapsolja
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Crème: Skala vitlöksklyftan. Mixa ihop vitlök, ägg, vinäger, ­senap, citronskal och saft med mixerstav. Tillsätt oljan i en jämn stråle tills crèmen tjocknar. Vänd ner parmesanen och krydda med salt och peppar.

  2. Broccolibuketter: Skär broccolin i små buketter. Stek dem i olja i en riktigt het panna tillsammans med chiliflakes. Krydda med socker och salt. Strö över citronskalet och häll över saften.

  3. Servera broccolin med citron- och parmesancrèmen.

Vad tyckte du om receptet?