Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett snabbt och enkelt bröd som blir riktigt gott, trots att degen inte kräver någon knådning. Här gör vi det i en gjutjärnspanna då den fördelar värmen effektivt när brödet gräddas. Dessutom är det fint att servera brödet i den. Det går dock utmärkt att även grädda i en vanlig bakform.
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, olja, honung och salt. Rör till en lös deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i rumstemperatur i ca 45 min tills degen har dubblat i storlek.
2. Olja in en gjutjärnspanna. Häll degen i pannan. Låt jäsa i ytterligare ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
Ringla olja på degen och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 40–45 min. Låt brödet svalna i pannan.
Läs också: