Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckiga pepparkakor

Knäckiga pepparkakor bakas utan bikarbonat, vilket gör dem extra ­knapriga och goda.

Knäckiga pepparkakor
Knäckiga pepparkakor
Knäckiga pepparkakor
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 3 dlsirap- ljus
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlströsocker
  • 1ägg- litet
  • 1 mskkryddnejlikor- malda
  • 1,5 mskkanel- mald
  • 1,5 mskingefära- mald
  • 1 mskkardemumma- hel, stött
  • 1 lvetemjöl- (600 g)

Gör så här

  1. Häll sirapen i en kastrull och låt koka ca 3 min ­under omrörning. Ta av från värmen och låt svalna.

  2. Tillsätt alla ­ingredienser och rör ihop till en jämn deg. Plasta in degen och låt stå svalt över natten.

  3. Sätt ugnen på 175°. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk. Tryck ut figurer och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min, tills de fått fin färg. Låt pepparkakorna kallna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?