Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckiga mynta- och citronkakor

Knäckiga och knapriga kakor med fin smak av både mynta och citron. Vem vill du bjuda dessa på?

Knäckiga mynta- och citronkakor
Knäckiga mynta- och citronkakor
Knäckiga mynta- och citronkakor
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör- kylskåpskallt
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 2 mskljus sirap
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1citron- skalet
  • 10myntablad- finhackade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en mat­ beredare och arbeta snabbt ihop det till en deg.

  2. Dela degen i två delar och forma dem till längder, lika långa som långsidan på en plåt. Lägg längder­na på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något med handflatan.

  3. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–15 min. Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar, ca 3 cm breda. Låt kakorna svalna på plåten.

Vad tyckte du om receptet?