Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckiga dinkelrutor


Enkelt & gott. ­Knäckiga dinkel­rutor bakas enkelt i långpanna.

Knäckiga dinkelrutor

Knäckiga dinkelrutor

Knäckiga dinkelrutor

Ove Lindfors

Ingredienser

  • 175 gsmör
  • 6 dldinkelflingor
  • 2 dlsolroskärnor
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 1,5 dlrörsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 1 mskbakpulver
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 150 gchoklad- mörk
  • solroskärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en stor kastrull. Blanda ner resten av ingredienserna. Bred ut massan i en långpanna med ­bakplåtspapper och platta till.

  2. Grädda i mitten av ugnen cirka 8 minuter.

  3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron. Pensla bottnen med chokladen medan den fortfarande är varm. Strö över solroskärnor och tryck till dem försiktigt. Skär kakan i rutor och låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök