Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig rabarberpaj

Mumsig rabarberpaj med kolasmak från kondenserad mjölk. Serveras självklart med vaniljsås, eller vispad grädde om man vill.

Knäckig rabarberpaj
Knäckig rabarberpaj
Knäckig rabarberpaj
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 500 grabarber
  • 2 mskpotatismjöl
  • 1,5 dlströsocker

Smet

  • 125 gsmör
  • 150 gkaramelliserad kondenserad mjölk
  • 2 dlhavregryn
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 krmvaniljpulver

Till servering

  • vaniljsås- eller vispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Ansa och skär rabarbern i 3 centimeter långa bitar. Blanda dem med potatismjöl och socker.

  3. Fördela blandningen i en smord pajform.

  4. Smet: Smält smöret i en kastrull. Blanda med karamelliserad kondenserad mjölk, havregryn, vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljpulver. Rör om och bred över rabarbern i formen.

  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Servera pajen med vaniljsås eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök