Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mumsig rabarberpaj med kolasmak från kondenserad mjölk. Serveras självklart med vaniljsås, eller vispad grädde om man vill.
Sätt ugnen på 175 grader.
Ansa och skär rabarbern i 3 centimeter långa bitar. Blanda dem med potatismjöl och socker.
Fördela blandningen i en smord pajform.
Smet: Smält smöret i en kastrull. Blanda med karamelliserad kondenserad mjölk, havregryn, vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljpulver. Rör om och bred över rabarbern i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Servera pajen med vaniljsås eller vispad grädde.
Recept från Mitt kök