Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god paj som dessert kan höja din middag från bra till makalös. Här är ett härligt recept på en rabarber- och äppelpaj!
Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg veckad pajform med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen i ca 1 timme.
Sätt ugnen på 200° Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.
Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg äpplen och rabarber i pajskalet.
Smet: Smält smöret. Tillsätt socker och mjöl. Häll i grädden, lite i taget, och rör till en slät smet. Koka upp och sjud under omrörning 2-3 min tills smeten tjocknar.
Blanda nötter och mandelspån. Strö hälften av blandningen över äpplena och rabarbern. Häll på kolasmeten och strö över resten av nötblandningen.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Recept från Mitt kök