Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig rabarberpaj - recept

En god paj som dessert kan höja din middag från bra till makalös. Här är ett härligt recept på en rabarber- och äppelpaj!

Knäckig rabarberpaj - recept
Knäckig rabarberpaj - recept
Knäckig rabarberpaj - recept
Foto: Ove Lindfors

Pajskal

  • 100 gsmör
  • 1 dlfiberhavregryn
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 mskrårörsocker
  • 1 mskvatten

Fyllning

  • 2äpplen
  • 5 dlrabarber- skivad

Smet

  • 100 gsmör
  • 1,5 dlrårörsocker
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 50 ghasselnötter- hackade
  • 50 gvalnötter- hackade
  • 50 gmandelspån

Gör så här

  1. Blanda smör, havregryn, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg veckad pajform med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen i ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200° Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min.

  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg äpplen och rabarber i pajskalet.

  4. Smet: Smält smöret. Tillsätt socker och mjöl. Häll i grädden, lite i taget, och rör till en slät smet. Koka upp och sjud under omrörning 2-3 min tills smeten tjocknar.

  5. Blanda nötter och mandelspån. Strö hälften av blandningen över äpplena och rabarbern. Häll på kolasmeten och strö över resten av nötblandningen.

  6. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök