Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på knäckig päronpaj. Servera denna härligt knäckiga päronpaj med både glass och kolasås!
Sätt ugnen på 175°. Blanda havregryn, nötter, mjöl, kanel, salt, bakpulver och muskotnöt.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap och grädde i smöret. Värm och rör om till tills sockret har lösts upp. Blanda smeten med de torra ingredienserna.
Skala, kärna ur och skiva päronen. Lägg päronen i smord ugnssäker form och fördela smeten över.
Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 min tills den är gyllenbrun och knäckig. Täck med bakplåtspapper om pajen börjar få för mycket färg.
Servera pajen ljummen med vaniljglass och kolasås.