Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig päronpaj med pekannötter och kolasås

Recept på knäckig päronpaj. Servera denna härligt knäckiga päronpaj med både glass och kolasås!

Knäckig päronpaj med pekannötter och kolasåsKnäckig päronpaj med pekannötter och kolasåsKnäckig päronpaj med pekannötter och kolasås
Knäckig päronpaj med kolasås Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 gpäron
  • 3 dlhavregryn
  • 2 dlpekannötter- grovhackade
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 krmmuskot- mald
  • 150 gsmör
  • 2 dlfarinsocker
  • 0,5 dlljus sirap
  • 0,5 dlvispgrädde

Tillbehör

  • vaniljglass
  • kolasås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ­havregryn, nötter, mjöl, kanel, salt, bakpulver och muskotnöt.

  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner farinsocker, sirap och grädde i smöret. Värm och rör om till tills sockret har lösts upp. Blanda ­smeten med de torra ingredienserna.

  3. Skala, kärna ur och skiva päronen. Lägg päronen i smord ugnssäker form och fördela smeten över.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen i 25–30 min tills den är gyllenbrun och knäckig. Täck med bakplåtspapper om pajen börjar få för mycket färg.

  5. Servera pajen ljummen med vaniljglass och kolasås.

Vad tyckte du om receptet?