Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig jordgubbspaj

Knäckig jordgubbspaj passar bra på sommaren när jordgubbarna är som bäst.

Knäckig jordgubbspaj
Knäckig jordgubbspaj
Knäckig jordgubbspaj
Foto: Roger Olsson

Ingredienser

  • 300 gjordgubbar- färska eller frysta
  • 0,5 dlströsocker
  • 12 mskpotatismjöl

Knäckigt täcke

  • 125 gsmör- smält
  • 0,75 dlsirap- ljus
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 4 dlhavregryn
  • 2 dlvetemjöl
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver

Garnering

  • jordgubbar- skivade
  • florsocker

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Snoppa jordgubbarna, om färska används, och skär dem i skivor.Lägg dem i en pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över socker och potatismjöl och rör om.

  2. Knäcktäcke: Blanda smör, sirap och grädde. Tillsätt de torra ingredienser och rör ihop till en smulig deg.

  3. Smula degen över jordgubbarna och grädda pajen mitt i ugnen ca 45 min. Låt svalna.

  4. Garnera pajen med skivade jordgubbar och pudra över lite florsocker. Servera pajen med en klick vaniljglass eller vaniljsås.

  5. Recept Eva Nordlinder, Hembakat

Vad tyckte du om receptet?