Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En robust och knäckig paj med massor av blåbär. Lätt att baka och älskad av alla!
Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ägg, socker, mjöl och bakpulver till en smulig deg. Lägg hälften av degen i botten av en smord for med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Strö på blåbär och smula över resten av degen ovanpå.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min.
Ta ut pajen och höj ugnsvärmen till 200°. Klicka smöret över pajen. Grädda i ytterligare ca 15 min, ytan ska vara gyllenbrun och knäckig.
Servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.