Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig blåbärspaj

En robust och knäckig paj med massor av blåbär. Lätt att baka och älskad av alla!

Knäckig blåbärspajKnäckig blåbärspajKnäckig blåbärspaj
Det knäckiga pajtäcket tar denna blåbärspaj till nästa nivå! Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1ägg
  • 1,5 dlströsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 225 gblåbär
  • 75 gsmör

Tillbehör

  • vispad grädde- eller vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Arbeta ihop ägg, socker, mjöl och bakpulver till en smulig deg. Lägg hälften av degen i botten av en smord for med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Strö på blåbär och smula över resten av degen ovanpå. 

  2. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min.

  3. Ta ut pajen och höj ugnsvärmen till 200°. Klicka smöret över pajen. Grädda i ytterligare ca 15 min, ytan ska vara gyllenbrun och knäckig.

  4. Servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?