Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på en dessert som smakar som en promenad i en ljummen, svensk sommarskog. Kombinationen av varma blåbär och frasig havre och solros får en extra skjuts av den distinkta smaken av späda granskott avrundat med len grädde.
Sätt ugnen på 175 °. Blanda blåbär, syltsocker och potatismjöl i en smord ugnssäker form.
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt sirap och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i kastrullen tillsammans med havregryn, socker, solroskärnor och salt. Blanda till en jämn smet.
Fördela smeten över blåbären. Grädda mitt i ugnen i 30–40 min.
Servera pajen med granskottsirap, lättvispad grädde, vaniljglass och oxalis.
Läs också: