Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig äppelpaj – enkelt recept

Knäckig äppelpaj blir knäckig och god av rårörsocker och sirap. Välj en äppelsort som är frisk och syrlig som Discovery, Rubinola eller Gravensteiner.

Knäckig äppelpaj – enkelt recept
Knäckig äppelpaj – enkelt recept
Knäckig äppelpaj – enkelt recept
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 600 gäpplen
  • 150 gsmör
  • 2 dlrårössocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 3 dlhavregryn
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 1 tskkanel- mald
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tskflingsalt
  • 0,5 tskbakpulver

Tillbehör

  • grädde- lättvispad, eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull med socker, sirap och grädde. Ta kastrullen från värmen och blanda ner havregryn, mjöl, kanel, ingefära, flingsalt och bakpulver.

  2. Halvera, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg dem i en smord pajform. Fördela smeten över.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med lättvispad grädde eller vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?