Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig äppelpaj

Äppelpajsrecept kan man aldrig få för många av. Detta är en snabbgjord men mycket god paj.

Knäckig äppelpaj
Knäckig äppelpaj
Knäckig äppelpaj
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 68äpplen
  • 3 mskströsocker
  • 2 tskkanel- mald

Pajdeg

  • 2 dlvetemjöl
  • 1,5 dlströsocker
  • 0,75 tskbakpulver
  • 150 gsmör

Tillbehör

  • vaniljsås- glass eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala eventuellt äpplena, kärna ur och skär dem i klyftor eller skivor. Lägg äpplena i en smord pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över socker och kanel. 

  2. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret och häll det över de torra ingredienserna. Blanda ihop till en smet. Klicka ut smeten över äppelklyftorna. 

  3. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Servera pajen ljummen med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde. 

Vad tyckte du om receptet?