Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig äppelpaj - recept

En god, enkel och knäckig äppelpaj. Detta goda recept med kanel och smuldeg går enkelt och snabbt att göra.

Knäckig äppelpaj - recept
Knäckig äppelpaj - recept
Knäckig äppelpaj - recept
Foto: Emelie Lake

Ingredienser

  • 100 gsmör- alternativt margarin
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 dlhavregryn
  • 1 dlströsocker
  • 2 mskljus sirap

Fyllning

  • 56äpplen
  • 1 mskkanel
  • 5 mskströsocker

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Sätt på ugnen på 200 grader. 

  3. Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform.

  4. Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena.

  5. Grädda pajen mitt i ugnen i 25-30 minuter.

  6. Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också:

 

Recept från Mitt Kök