Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
recept på knäckig äppelpaj med tosca. För den som gillar kombinationen sött, salt, krämigt och knäckigt. En paj som med fördel äts med vaniljglass.
Sätt ugnen på 180°. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda klyftorna med citron, socker och kanel i en smord ugnssäker form, ca 28 cm i diameter.
Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt det koka upp och sjud i ca 1 min under omrörning. Fördela smeten över äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min tills äpplena blivit mjuka och smeten fått fin färg. Låt svalna.
Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.