Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckig äppelpaj med tosca

recept på knäckig äppelpaj med tosca. För den som gillar kombinationen sött, salt, krämigt och knäckigt. En paj som med fördel äts med vaniljglass.

Knäckig äppelpaj med toscaKnäckig äppelpaj med toscaKnäckig äppelpaj med tosca
Äppelpaj med knäckig tosca. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 78äpplen- syrliga
  • 1 mskpressad citron
  • 1 mskströsocker
  • 2 tskkanel- mald

Toscasmet

  • 200 gsmör
  • 3 dlströsocker
  • 2 dlflagad mandel
  • 1 dlhavregryn
  • 4 mskvetemjöl
  • 4 mskmjölk
  • 0,5 tskflingsalt

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Blanda klyftorna med citron, socker och kanel i en smord ugnssäker form, ca 28 cm i diameter.

  2. Toscasmet: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt det koka upp och sjud i ca 1 min under omrörning. Fördela smeten över äpplena.

  3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min tills äpplena blivit mjuka och smeten fått fin färg. Låt svalna.

  4. Servera pajen ljummen med vaniljglass eller vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?