Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckesticks med rosmarin

Sticksen kan bakas i god tid före festen och förvaras torrt i en burk med lock.

Knäckesticks med rosmarin
Knäckesticks med rosmarin
Knäckesticks med rosmarin

Knäckesticks med rosmarin

  • 2,5 dlmjölk
  • 0,5 msksirap- ljus
  • 1 tsksalt
  • 10 gjäst
  • 1 mskrosmarin- torkad
  • 1,5 dlvetemjöl- (90 g)
  • 1,5 dlrågmjöl- (80 g), fint
  • 3,5 dlgrahamsmjöl- (210 g)

Utbakning

  • 0,5 dlgrahamsmjöl- ca

Gör så här

  1. Värm mjölk, sirap och salt till fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör tills jästen lösts upp. Blanda ner rosmarinen.

  2. Tillsätt de olika mjölsorterna, lite i taget. Arbeta degen tills den är mjuk och elastisk, gärna i maskin eller med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk ca 60 min.

  3. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i sex bitar. Kavla ut tunna plattor, ca 20 x 25 cm. Sporra ut tio remsor av varje. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min, tills brödet fått fin färg. Låt ligga på galler för att torka ordentligt.

Vad tyckte du om receptet?