Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sticksen kan bakas i god tid före festen och förvaras torrt i en burk med lock.
Värm mjölk, sirap och salt till fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Rör tills jästen lösts upp. Blanda ner rosmarinen.
Tillsätt de olika mjölsorterna, lite i taget. Arbeta degen tills den är mjuk och elastisk, gärna i maskin eller med degkrokar. Låt degen jäsa under bakduk ca 60 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i sex bitar. Kavla ut tunna plattor, ca 20 x 25 cm. Sporra ut tio remsor av varje. Lägg över på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min, tills brödet fått fin färg. Låt ligga på galler för att torka ordentligt.