Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckebröd med kummin

Knäckebröd med kummin kan också bakas ut som små mini­grisar till ostbrickan.

Knäckebröd med kummin
Knäckebröd med kummin
Knäckebröd med kummin
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 12,5 gjäst
  • 225 grågmjöl- (ca 4 dl) + 55 g ­ (ca 1 dl) till utbakning
  • 225 gvetemjöl- (ca 3 3/4 dl)
  • 75 ggrahamsmjöl- (ca 1 1/4 dl)
  • 40 gvetekli- (ca 1 1/3 dl)
  • 15 gsesamfrön- (ca 1/4 dl)
  • 15 glinfrön- (ca 1/4 dl)
  • 1 mskkummin
  • 2 tsksalt
  • 4 dlvatten

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser väl. Låt degen jäsa övertäckt ca 2 timmar.

  2. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i fyra bitar. Kavla ut varje del tunt på en rikligt mjölad arbetsbänk. Skär degen i bitar, ca 8 x 12 cm. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt bröden kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?