Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Hembakat knäckebröd till julmaten är lyx!
Smula jästen i en bunke. Värm vatten, olja, fänkål, anis och dillfrön till 37°.
Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, salt och mjöl.
Knåda degen tills den släpper bunkens kanter. Degen ska vara ganska lös i konsistensen, men inte kladdig. Dela degen i 10-12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor med kruskavel, ca 20 cm i diameter.
Sätt ugnen på 225°. Ställ in plåten i ugnen och låt den bli varm. Rulla upp en kaka på kaveln och lägg brödet på den varma plåten.
Grädda bröden undan för undan mitt i ugnen ca 5 min. Låt kallna på galler.