Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckebröd med honung och fänkål

Hembakat knäckebröd till julmaten är lyx!

Knäckebröd  med honung och fänkål
Knäckebröd  med honung och fänkål
Knäckebröd  med honung och fänkål
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 2 dlvatten
  • 1 dlrapsolja
  • 1 mskfänkål- hel
  • 1 mskanis- hel
  • 1 mskdillfrön- hela
  • 2 mskhonung- flytande
  • 2 tsksalt
  • 3 dlrågmjöl- grovt (165 g)
  • 3 dlrågsikt- (165 g)
  • 1 dlvetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vatten, olja, fänkål, anis och dillfrön till 37°.

  2. Häll  vätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt honung, salt och mjöl.

  3. Knåda degen tills den släpper bunkens kanter. Degen ska vara ganska lös i konsistensen, men inte kladdig. Dela degen i 10-12 bitar och kavla ut dem till tunna kakor med kruskavel, ca 20 cm i diameter.

  4. Sätt ugnen på 225°. Ställ in plåten i ugnen och låt den bli varm. Rulla upp en kaka på kaveln och lägg brödet på den varma plåten.

  5. Grädda bröden undan för undan mitt i ugnen ca 5 min. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?