Recept av Christian Hellberg
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knäckebröd med havssalt och kummin är ett sprött och knaprigt knäcke av lättkavlad deg.
Krossa kumminen i en mortel. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, mjöl och kummin.
Låt degen vila ca 30 min i kylen. Den blir mycket lättare att kavla ut sedan. Sätt ugnen på 225°.
Dela upp degen i åtta bitar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite krossad kummin och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin gyllene färg och har torkat. Låt kallna på galler.
Recept av Christian Hellberg