Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckebröd med havssalt och kummin

Knäckebröd med havssalt och kummin är ett sprött och knaprigt knäcke av lättkavlad deg.

Knäckebröd med havssalt och kummin
Knäckebröd med havssalt och kummin
Knäckebröd med havssalt och kummin
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 mskkummin
  • 5 dlvatten
  • 25 gjäst
  • 1 msksalt
  • 7 dlrågmjöl- grovt (350 g) + ­2 dl till utbakningen
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)

Garnering

  • kummin- krossad
  • flingsalt

Gör så här

  1. Krossa kumminen i en mortel. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, mjöl och kummin.

  2. Låt degen vila ca 30 min i kylen. Den blir mycket lättare att kavla ut sedan. Sätt ugnen på 225°.

  3. Dela upp degen i åtta bitar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg brödkakorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö på lite krossad kummin och flingsalt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills brödet fått fin gyllene färg och har torkat. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Christian Hellberg