Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckebröd

Degen håller minst 1 vecka i kylen. Ta ut en bit, kavla och grädda direkt. Passar bra till kryddig ost.

Knäckebröd
Knäckebröd
Knäckebröd

Ingredienser

  • 2,5 dlvatten- kallt
  • 5 dlrågmjöl- fint
  • 2 dlgrahamsmjöl
  • 2 tsksalt
  • 0,5 mskhonung
  • 15 gjäst

Utbakning

  • 1 dlvetemjöl
  • 1 dlvatten
  • 1 nypahavssalt
  • 1 msksesamfrön

Gör så här

  1. Dag 1: Blanda alla ingredienser och kör 5 min i maskin eller knåda 10 min för hand. Låt degen vila övertäckt i kylen över natten.

  2. Dag 2: Sätt varmluftsugnen på 220° (vanlig ugn knappt 250°). Dela degen i bitar. Kavla ut varje bit, på mjölat bakbord, till en tunn platta, ca 30 x 30 cm. Pensla eller spraya med vatten. Strö över havssalt och sesamfrön. Nagga degen med en gaffel, skär i bitar, ca 6 x 6 cm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 5–7 min. Låt kallna på galler. Förvara brödet torrt.

Vad tyckte du om receptet?