Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Många börjar inse, att det är gott och lätt att baka sitt eget knäckebröd. En trevlig present att ge bort, förpackat i cellofan med ett grovt snöre om.
Lös upp jästen i en del av mjölken. Blanda sedan samtliga ingredienser i en degbunke. Arbeta degen cirka 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.
Låt degen vila i kylskåp 1-2 timmar.
Dela sedan degen i 5 delar. Kavla ut på mjölat bord. Försök kavla ut degen tunt. Strö över sesamfrön och flingsalt, som kavlas in i degen. Picka små hål med en gaffel, då undviker man att brödet reser sig i ugnen.
Lägg degen på ett bakplåtspapper, som sedan dras över på en het plåt.
Grädda i nederdelen av ugnen, 225 grader till lite färg, cirka 5 minuter.
Recept från Mitt kök