Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckebröd

Många börjar inse, att det är gott och lätt att baka sitt eget knäckebröd. En trevlig present att ge bort, förpackat i cellofan med ett grovt snöre om.

Knäckebröd
Knäckebröd
Knäckebröd
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2,5 dlrågmjöl- (120 g) fint
  • 10 gjäst
  • 30 grågsurdeg- bagarens (cirka 2 msk)
  • 2,5 dlmjölk- (250 g)
  • 1 mskkoriander- malen
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 1 mskhonung
  • 1 mskolja
  • 0,5 tskhavssalt

Toppning till brödet

  • 0,5 dlsesamfrön
  • 12 tskflingsalt

Gör så här

  1. Lös upp jästen i en del av mjölken. Blanda sedan samtliga ingredienser i en degbunke. Arbeta degen cirka 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand.

  2. Låt degen vila i kylskåp 1-2 timmar.

  3. Dela sedan degen i 5 delar. Kavla ut på mjölat bord. Försök kavla ut degen tunt. Strö över sesamfrön och flingsalt, som kavlas in i degen. Picka små hål med en gaffel, då undviker man att brödet reser sig i ugnen.

  4. Lägg degen på ett bakplåtspapper, som sedan dras över på en het plåt.

  5. Grädda i nederdelen av ugnen, 225 grader till lite färg, cirka 5 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök