Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbara knäckiga äpplen! Alla barn borde få smaka på de här vackra godsakerna som ger en härlig julkänsla.
Gnid äpplena torra och rena med en ren kökshandduk. Sätt i träspett i varje äpple.
Häll upp kokosen i en hög på ett bakplåtspapper.
Koka upp socker, vatten, ättika och glykos. Koka precis tills sockret börjar bli ljusbrunt i kanten på kastrullen (cirka 150 grader). Dra av från plattan och doppa äpplena i karamellen, vicka kastrullen och snurra på äpplena så går det lättare.
Doppa botten på äpplena i kokos och ställ dem på bakplåtspappret. Låt karamellen stelna.
Knyt ett band runt pinnarna.
Recept från Mitt kök