Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäckäpplen

Underbara knäckiga äpplen! Alla barn borde få smaka på de här vackra godsakerna som ger en härlig julkänsla.

Knäckäpplen
Knäckäpplen
Knäckäpplen
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 6röda äpplen
  • 1,5 dlkokos- riven
  • 3 dlströsocker
  • 10,25 dlvatten
  • 0,25 tskättiksprit
  • 1 mskglykos
  • 6träspett

Gör så här

  1. Gnid äpplena torra och rena med en ren kökshandduk. Sätt i träspett i varje äpple.

  2. Häll upp kokosen i en hög på ett bakplåtspapper.

  3. Koka upp socker, vatten, ättika och glykos. Koka precis tills sockret börjar bli ljusbrunt i kanten på kastrullen (cirka 150 grader). Dra av från plattan och doppa äpplena i karamellen, vicka kastrullen och snurra på äpplena så går det lättare.

  4. Doppa botten på äpplena i kokos och ställ dem på bakplåtspappret. Låt karamellen stelna.

  5. Knyt ett band runt pinnarna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök