Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på knäck med olika topping. Den traditionella knäcken är med hackad mandel, men här erbjuder vi olika förslag på smaksättningar som strös över när knäcksmeten är upphälld.
Media laddas
Blanda socker, grädde, sirap och smör i en vid tjockbottnad kastrull.
Koka utan lock. Rör då och då tills smeten håller kulprovet för knäck eller att termometern visar 125°-128°. Vid 130° är knäcken mycket hård.
Tips! Smörj en plåt med smör och ställ ut knäckformar då står de stadigt när knäcken hälls upp. Häll upp knäcksmeten i en liten kanna eller fördela smeten i formar med hjälp av två skedar. Strö över smaksättning innan knäcken stelnat. Förvara lufttätt och svalt.