Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Koka en härligt gräddig knäck med hackad mandel och förvara i lufttäta burkar i kylen. Du kan också göra en variant med kakao, mörk choklad och hackade hasselnötter. Väldigt gott!
Knäck: Lägg pappersknäckformarna på en plåt.
Koka ihop sirap, socker och grädde till ett kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula. Eller koka till 123–124 grader. Tillsätt smör och rör sedan i mandeln.
Häll upp knäcken i en liten kanna och fyll i formarna.
Låt knäcken stelna och förvara i lufttäta burkar i kylen.
Chokladknäck: Lägg pappersknäckformarna på en plåt.
Koka ihop sirap, socker och grädde. Tillsätt chokladen och kakao.
Koka till 123–124 grader eller gör ett kulprov (se nedan).
Tillsätt hasselnötterna. Häll upp knäcken i en liten kanna och fyll i formarna.
Låt knäcken stelna och förvara i lufttäta burkar i kylen.