Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Knäck på två sätt

Koka en härligt gräddig knäck med hackad mandel och förvara i lufttäta burkar i kylen. Du kan också göra en variant med kakao, mörk choklad och hackade hasselnötter. Väldigt gott!

Knäck på två sättKnäck på två sättKnäck på två sätt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Knäck

  • 1 dlsirap- ljus
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 20 gsmör
  • 1 dlmandel- hackad

Chokladknäck

  • 1 dlsirap
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvispgrädde
  • 50 gmörk choklad
  • 1 mskkakao
  • 1 dlhasselnötter- hackade

Gör så här

  1. Knäck: Lägg pappersknäckformarna på en plåt.

  2. Koka ihop sirap, socker och grädde till ett kulprov - gör ett kulprov genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula. Eller koka till 123–124 grader. Tillsätt smör och rör sedan i mandeln.

  3. Häll upp knäcken i en liten kanna och fyll i formarna.

  4. Låt knäcken stelna och förvara i lufttäta burkar i kylen.

  5. Chokladknäck: Lägg pappersknäckformarna på en plåt.

  6. Koka ihop sirap, socker och grädde. Tillsätt chokladen och kakao.

  7. Koka till 123–124 grader eller gör ett kulprov (se nedan).

  8. Tillsätt hasselnötterna. Häll upp knäcken i en liten kanna och fyll i formarna.

  9. Låt knäcken stelna och förvara i lufttäta burkar i kylen.

Vad tyckte du om receptet?